۱۳۹۲ آبان ۸, چهارشنبه

روابط اجتماعی ناسالم و بیماری هانتینگتون !


انسان در طول زندگی  و  در روابطی که با اقشار مختلف جامعه برقرار میکند ، گاهی با واقعیتهای تلخی روبرو میشود که اگر در موضع گیری  نسبت به آنها قاطعانه عمل نکند و خودش را گرفتار برخی به اصطلاح معذورات اخلاقی نماید ، عقلانیت و منطقش برای  تجزیه - تحلیلِ سایر مسائل پیش رو ،  دچــــار  اختلال ،  و از درجه اعتبار ساقط خواهد شد.بسیارند انسانهائی که   ظاهرآٌ سالم و سلامت به نظر می رسند.اما وقتی منطق حاکم بر تفکرات و اقداماتشان   ، و تناقض پیچیده میان پندار - گفتار - کردار ایشان زیر ذره بین  قرار میگیرد، معلوم میشود که با بیماران  مبتلا به مرض هانگتیتون ، تفاوت چندانی ندارند. این عارضه روحی - روانی ، علیرغم شباهتش به بیماری هانتینگتون  ، هیچ دلیلی ندارد مگر  مواضــع محافظه کارانه  ای که در قبال  موضوعات مختلف ، اتخاذ کرده اند .

هرکه با ناراستان هم سنگ شد           
                 بر زمین افتاد و عقلش دَنگ شد


بیماری هانتینگتون چیست ؟ 


بیماری هانتینگتون یک بیماری ژنتیکی ارثی است و در افرادی که زن این بیماری را دارند در دهه های ۳۰و۴۰عمر تظاهر می یابد که بهترین لحظات زندگی است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، این بیماری درمان موثزی ندارد و اهسته اما پیوسته پیشرفت میکند و به طور معمول بعد از ۱۵تا۲۰ سال به ناتوانی کامل و سرانجام مرگ می انجامد اگر چه این بیماری در ابتدا دستگاه عصبی مرکزی را مبتلا میکند ولی افراد مبتلا اغلب به خاطر مشکلات قلبی و ریوی عدم تحرک و خانه نشینی و یا در اثر صدماتی که به علت زمین خوردن های مکرر فرد مبتلا به وجود می ایند میمیرند در سال ۱۹۹۳ به دنبال تلاش هماهنگ ۵۸ دانشمند از سراسر دنیا زن بیماری هانتینگتون شناسایی شد .
خیلی زود ازمون های کار امدی به وجود امدند تا در خانواده هایی که فرد مبتلا دارند افراد وارث این زن تشخیص داده شوند چون این زن به صورت غالب به ارث می رسد افراد حامل ان به بیماری مبتلا می شوند و ۵۰% احتمال دارد که هر یک از فرزندان انها نیز این زن را دریافت کنند عده ای از مردم دنیا این ازمون را انجام می دهند تا بتوانند برای زندگی اینده خود بهتر برنامه ریزی کند ولی گروهی نیز ترجیح میدهند که از ان اطلاع نداشته باشند .دانشمندان دریافتند که جهش در زن عامل این بیماری باعث تولید پروتیینی می شود که از یک طرف برای سلول های عصبی سمی است و از طرف دیگر این پروتین غیر عادی دیگر نمی تواند نقش زیستی خود را انجام دهد در نتیجه بخش خاصی از مغز فرد مبتلا تحلیل میرود .دانشمندان بر اساس مطالعات اولیه ای که روی جانوران و انسان ها انجام شده است این احتمال را مطرح کرده اند که تجویز این فاکتور رشد می تواند تا حدودی جلوی عوارض بیماری هانتینگتون را بگیرد.
● از هانتینگتون تا هانتینگتین
بیماری هانتینگتون به خاطر تحقیقات یک پزشک امریکایی به نام جرج هانتینگتون چنین نام گذاری شده است در سال ۱۸۲۷ دکتر هانتینگتون اطلاعات زیادی را درباره ی یک بیماری ارثی منحصر به فردی گزارش کرد. او و پدرش که او نیز پزشک بود این بیماری را در یک خانواده ی نیویورکی مشاهده کرده بودند. دکتر هانتینگتون این بیماری را به خاطر حرکات ناهماهنگ و عجیب و غریبی که بیمار از خود نشان می
به معنی رقص گرفته شده است این بیماری ازهر ۱۰۰۰۰ نفر choros داد کره نامید که از
یک نفر را مبتلا کرده است علایم این بیماری به علت تخریب نورون های جسم مخطط به وجود می ایند جسم مخطط ناحیه ای در عمق مغز است و بخشی از ساختاری را تشکیل می دهد که هسته های قاعده ای نامیده می شود . این نورون ها در حالت عادی پیا م های تحریکی را کنترل و مهار می کنند که از قشر حرکتی مغز برای اجرای حرکات گوناگون به عضلات فرستاده می شوند وقتی نورون ها میمیرند فعالیت قشر حرکتی افزایش می یابد و فرد حرکات غیر ارادی از خود نشان می دهند .زنی را که در بیماری هانتینگتون جهش یافته است هانتینگتین نامیده اند .این زن در یک انتهای کروموزوم قرار دارد وقتی محققان زن هانتینگتین را مورد مطالعه قرار دادند متوجه شدند که در انسان های سالم رمز سه گانه گلوتامین بین ۹ تا ۳۵ بار پشت سر هم ولی در بیماران مبتلا به هانتینگتون خیلی بیشتر و حتی تا ۲۵۰ بار تکرار شده است بعلاوه دانشمندان متوجه شده اند که هر چه این رمز بیشتر تکرار شود بیماری در سن پایین تری بروز پیدا می کند همچنین به دلیل نامعلومی تعداد این تکرار ها می تواند در یک خانواده از نسلی به نسل دیگر بیشتر شود .

● ساز و کار بیماری
GAG مربوط به اسید امینه گلو تامین است پروتئین هایی که از انواع جهش یافته زن هانتینگتون به وجود میایند در ساختمان خود بیش از ۳۶ گلوتامین دارند که ذهن دانشمندان را به خود مشغول کرده است .این است که چرا گلوتامین های اضافی در یک پروتئین باعث بوجود امدن بیماری می شود.
ساده ترین توضیح برای پرسش بالا این است که حضور تعداد بیش از حد گلوتامین باعث از بین رفتن فعالیت عادی پروتئین هانتینگتون در مغز می شود این نظریه بلافاصله بعد از مطرح شدن رد شد زیرا پروتئین هانتینگتون نه تنها در ناحیه ی جسم مخطط تولید می شود بلکه در مناطق دیگری از مغز نیز ساخته می شود که در این بیماری درگیر نمی شود.
به علاوه هر انسان از هر زن دو نسخه دارد که یکی را از پدر و دیگری را از مادر به ارث می برد بنابر این فرد مبتلا به هانتینگتون حداقل یک نسخه از زن سالم را دارند و مقادیر مناسبی از پروتئین سالم را می تواند بسازند از طرف دیگر در بیماری نادری به نام نشانگان ولف هیرشون بخش بزرگی از کروموزوم ۴ از بین میرود.
بنابر این در این بیماران یک نسخه از زن هانتینگتون وجود ندارد و با این وجود هیچ نشانه ای از حرکات غیر عادی و کره در انان دیده نمی شود. در نظریه دیگری که مطرح شده است زن جهش یافته سبب تولید شکل سمی پروتئین هانتینگتین می شود بر اساس این نظریه زنجیره ی بلندی از اسید امینه گلوتامین باعث تغییر شکل پروتئین هانتینگتین می شود و ان را قادر می سازد که به پروتئین های دیگر از جمله پروتئین های سالم هانتینگتین متصل و باعث اختلال در فعالیت انها شود در حقیقت زنجیره ای از گلوتامین به نحوی چین می خورند که ساختاری به نام صفحات بتا را به وجود می اورند.
بتا پروتئین ها را به هم می چسباند در مغز موش های مبتلا به هانتینگتون و هم چنین در مغز انسان های که در اثر این بیماری مرده بودند تجمعاتی از پروتئین های هانتینگتین مشاهده شده است اما هنوز کاملا مشخص نیست که چرا این تجمعات سبب از بین رفتن نورون ها به نظر می رسد اندامکهای سلولی که مسئول تخریب پروتئین های سمی و غیر عادی در سلول اند و پروتئازم نام دارند به خاطر شکل خاص پروتئین های هانتینگتین نمی توانند ان ها را از بین ببرند .
به این ترتیب پروتئین های جهش یافته هانتینگتین به صورت کنترل نشده ای تجمع می یابند و موجب مرگ سلول ها می شوند ولی این فرضیه نمی تواند به طور کامل علت مبتلا نشدن نواحی دیگر مغز را توجیه کند .
از این رو مطالعات دیگر بر روی پیدا کردن مولکول های جدیدی متمرکز شده است که تنها در جسم مخطط وجود دارد و می تواند در اثر تداخل عمل با تجمعات پروتئینی سبب بروز خواص سمی انها فقط در ناحیه جسم مخطط شوند.
محققان از مدت ها قبل ۳ گروه از این مولکول ها را با این خواص پیدا کرده اند ولی هیچ یک نمی تواند توجیه مناسبی برای تخریب موضعی سلول های جسم مخطط باشد
● علایم
بیماری هانتینگتون (HD) شامل کاهش شدید کنترل عضلانی، اختلال هیجانی و تداخلات آسیب شناختی (پاتولوژیک) در یاخته های مغز می باشد. این بیماری در اثرجهش در ژن کد کننده پروتئین هانتینگتین ایجاد می شود. آزمایش های انجام شده بر موش هایی که از لحاظ ژنتیکی دستکاری شده بودند منجر به شناسایی این پروتئین شد.



● ژن و پروتئین هانتینگتین
هانیتنگتون،در اثر افزایش توالی تکراری سه نوکلئوتیدی CAG درژن HD ایجا می شود. مشخص شده است که ژن HD پروتیئنی بنام هانتینگتین را کد می کند. هانتینگتین در سپتوپلاسم سلول های عصبی و متصل با غشا ها، ویزیکول ها و اسکلت سلولی وجود دارد. افزایش توالی CAG باعث ایجاد یک توالی پلی گلوتامین در پروتیئن هانتینگتین می شود.
این توالی باعث اتصال پروتئین های هانتنیگتین و پروتئین های دیگر بهم می شود که منجربه تجمع اجسامی رشته مانند در سلول های عصبی مغز می شود. پروتئین هانتینگین در انواع مختلفی از سلول ها بیان می شود ولی فقط در سلول های عصبی مغز باعث ایجاد اجسام رشته ای می شودکه علت این امر این است که برای تجمع یافتن پروتئین های هانتینگنین، برهمکنش با پروتئین های دیگری هم لازم می باشد که این پروتئین ها به طور اختصاصی فقط در سلول های عصبی مغز بیان می شوند.
● بیماری های دارای تکرار مشابه پلی گلوتامین
پژوهندگان می گویند یافته های آنان نه تنها روشنگر عوامل دخیل در پاتولوژی HD است، بلکه نگاهی جدید به دیگر بیماری های دارای تکرار مشابه پلی گلوتامین را که در آن ژن های جهش یافته، پروتئین هایی را با زنجیره های طویل غیرطبیعی از اسید آمینه گلوتامین تولید می کنند، دارد.
به گفته پژوهشگران یافته های آنان نشان می دهد تداخلات غیرطبیعی در ساختار پروتئین ها در بیماری های آلزایمر و پارکینسون نیز نقش دارد. همه این اختلالات به وسیله نورودژنراسیون انتخابی ایجاد شده توسط پروتئین های بیماری مشخص می شوند، اما سازوکارهای (مکانیسم های) ملکولی و سلولی در این رابطه خیلی شناخته شده نیستند.



۱۳۹۲ آبان ۷, سه‌شنبه

Automatic transmission modes


       Automatic transmission(Automatic gearbox) have been around for sometimes now.It was invented  in 1921 by Alfred Hormer Munro of Regina,Saskatchewan Canada,so definitely its a familiar system in Auto world.Automatic transmission is a gear system/transmission system that automatically select gear ratios,velocity and movement base on the speed of the car freeing the driver from the shifting the gears manually.
    
Automatic transmissions can also be driven like manual transmissions Manual mode M or +,- mode.
  The US standard have modes ordered P R N D L  prior this mode arrangement is the P N D L R ever since the US standard mode arrangement there have been lot of modifications and adjustment to this arrangement due to technological advancement and need to include more efficient and high tech modes.

          Automatic transmissions have different types of mode depending on maker and model of the transmission.Below are some common modes in Auto transmisssions
     P (Park)
All auto transmissions have this mode,it mechanically restrict vehicle from moving by preventing transmission from rotating,locking the output of the shaft of transmission however some vehicle still tends to slip if parked on a slopy edge or surface its then advised that the handbrake be used after the selection gear have been shifted to park to prevent total movement.Car engines can be started when the shifter is on mode P(park) and N(neutral),this is because the open inhibitor switch all known as neutral safety switch wired in series with the starter motor engagement circuit is closed when P and N is selected.
      R(Reverse)
 This gear selection mode allows backward movement of the vehicle and it activate a switch that turns on backup light for improved vision.Selecting R in most vehicle the driver must come to a halt in other not to damage the transmission however some modern auto transmission have a safety mechanism which requires the brake pedal to be matched in order to allow the selection of reverse.The shifter can simply be move from R to N or N to D without depressing the button but it can`t be shift back to R without depressing the button
      N(Neutral)
This mode disengages all the gears with the transmission,hence it can move freely on its own weight and gain momentum without force.The vehicle might be stagnant if N mode is selected before the vehicle moves and on a plane surface.
       D(Drive)
  The drive shift allows the transmission to activate its full range of available forward gears and accelerate through it ranges of gears,the gear ratio present depends on the maker and model four,five,six or over
 
     OD(Overdrive)
 OD is is used in some modern transmission system it allow early computer controlled transmission to engage OD.The mode D locks off the automatic OD though similar or identical otherwise but the OD is engaged under steady speed or low acceleration.

     3(Third)
 This shift mode limits the gear transmission to the first three gears or sometimes locks the transmission in the third gear however if the maximum(Revolution Per Minute) RPM is reached it can cause engine damage so its recommended for  truck towing

    2(second)
 2 mode limits transmission to the first two gear or locks transmission in the second gear,its common on cars like ford,kia,and Honda models.Its recommended for snow/ice driving and climbing or descending a hill

      1(first)
 This mode locks the transmission in the first gear only in older model it will not change from 1 automatically except you shift manually while in newer vehicles it automatically shift out of 1 if a certain RPM is reached to prevent engine damage

      D5
This mode is equipped with auto 5 forward gear ratio and it uses all the 5 gears ratio.The mode D5 is commonly use for highway driving and found majorly in Honda and Acuras
      D4
 D4 uses 4 gear ratio that is it uses the first four gear ratios its also in Honda and Acura commonly use for city driving
      D3
Uses only the first three gear ratios,its commonly found in Honda,Acura,VW and pontiac with 4 speed auto it can also be use for city driving where the traffic is not too light
      D2 and D1
Uses the first two transmission gears in this mode D2 the car start in D2 and up shift to the third gear ratio and its commonly found in older ford transmission

      S(Sport)
Its a similar mode to Drive but the up shift changes much higher up the engine revolution range,this is maximizing the available engine output to enhance the performance of the vehicle due to this effect the S mode consumes more fuel than D mode.
    +,- and M
Manual mode selection of gears in certain automatic transmissions such as Porsche`s Tiptronic and Honda Steptronic and few other products with Tronic features,some don't have the M mode but have the + and - the driver can shift by toggling the mounted console shift
     W(Winter)
This mode engage the second gear instead of the first gear when pulling away from stationery to reduce the likelihood of loss of traction due to wheel spin on ice or snow this is similar to function D2 on GMs,kia, and Honda automatics,it can be access by moving gear shifter to mode D2 to start,then taking your foot off the accelerator while selecting D once the car is moving.The W mode is found in some Volvo,Mercedes Benz,BMW and GMs of European model
   B(Brake)
 B  is a mode selectable on some Toyota model in non-hybrid cars,this mode let the engine do compression braking also known as engine braking typically when encountering a steep hill,it has the same effect in slowing car without using brakes.

۱۳۹۲ آبان ۲, پنجشنبه

چگونه( بدون جلوه گری ) زنی شجاع و ثروتمند باشیم؟




وقتی با بیشتر زن ها در مورد راه انداختن یک کسب و کار و یا سرمایه گذاری روی یک ملک صحبت کرده می شود، واکنش یکسانی را می شود در همه آن ها دید و آن ترس از انجام فعالیتی مستقل از خانواده یا همسرانشان است.

گویی زنان از این که همیشه بر کسی یا بر شرایطی تکراری تکیه کنند، عادت کرده اند اما مهم تر از همه بیشتر آن ها از سرمایه گذاری وحشت دارند. اما در مقابل چنین ترس های زنانه ای چه باید کرد؟ آیا این ترس ها مختص زنان است یا مردان هم آن ها را تجربه کرده اند؟
● ترس تو را نمی کشد
داشتن مقداری ترس در هر کاری می تواند مانع سقوط و نابودی شما شود مثلا ترس از دزدی باعث می شود که شب ها قبل از خواب از بسته شدن در ها مطمئن شوید یا پول های تان را داخل گاوصندوق بگذارید اما گاهی اوقات ترس مثل یک مانعی بزرگ نمی گذارد که شما از فرصت هایی که برای تان به وجود می آید استفاده کنید. زنان در مقایسه با مردان ترس بیشتری را برای شروع یک کسب و کار مستقل دارند. این جملات نمونه ای از جملات شایع زنان هنگام پیشنهاد برای شروع یک تجارت و فعالیتی اقتصادی است:« اگر نتوانم قسط هایم را به موقع بدهم چه اتفاقی می افتد؟»«سرمایه گذاری پر از خطراتی است که ممکن است همه پول هایم را از دستم خارج کند» یا« اگر بانک اموال مرا توقیف کند باید سرگردان و بی خانمان شوم» و... تمام این حرف ها بی اساس است اما با وجود این، تمامی این فکرها می تواند یک مانع جدی برای شروع نکردن تجارت زنانه شما باشد.
 
بهتر است بدانید مردان هم مانند شما در شروع یک کار مستقل و تجاری دچار چنین ترس هایی می شوند اما آن ها بر ترس های شان کنترل دارند زیرا میلیون ها مرد دیگری را دیده اند که با وجود همه مشکلات دست به عمل زده اند. قبل از هرچیز این فکر را در ذهن تان جا بیندازید که شروع یک کار تجاری مستقل و زنانه نمی تواند تهدید جدی برای شما باشد. برای این کار ابتدا ضررها و منافع کاری که قصد دارید شروع کنید، را در یک ورق کاغذ بنویسید تا با مشکلاتی که احتمالا برای تان به وجود خواهد آمد آشنا شوید. با این کار ذهن بهانه گیر و غیرمنطقی تان را از مسیری که انتخاب کرده اید، دور می کنید.
 

 
● نخستین سرمایه گذاری آخرین سرمایه گذاری نیست

نکته مهم دیگری که زنان باید از آن آگاه باشند این است که نخستین سرمایه گذاری آن ها لزوما نباید نخستین و آخرین سرمایه گذاری شان باشد. یکی دیگر از ترس ها ی زنان این است که شاید راهی که در آغاز انتخاب کرده اند بهترین راه نباشد. اصلا نترسید چون با دست به عمل زدن راه های بهتری به سمت تان خواهد آمد. خبر خوش این که در این زمینه هم مردان همانند شما فکر می کنند. رستوران های زنجیره ای مک دونالد که توسط برادران مک دونالد راه اندازی شده در آغاز قرار بود که یک سالن تئاتری بیش نباشد اما در خلال اتفاقاتی تصمیم ۲ برادر به جا ی داشتن یک سالن تئاتر به رستوران تبدیل شد. ممکن است دیگران آنطور که باید تشویق تان نکنند و حتی ضد انگیزه هم باشند اما همه این حاشیه ها در مقابل تصمیمی که شما گرفته اید اهمیتی ندارد. کاری را با برنامه ریزی شروع کنید و در میان راه انعطاف پذیر باشید و تنها به یک حرفه چنگ نزنید بلکه نسبت به راه هایی که در خلال کارتان، به ذهن تان می رسد آگاه باشید و امتحانش کنید. ترس های زنانه شما با رعایت این تکنیک ها به سرعت یک چشم بر هم زدن ناپدید خواهند شد باور کنید.
 
 
● بر ترست اینگونه غلبه کن
وقتی یک زن تصمیم می گیرد که وارد دنیای سرمایه گذاری شود بزرگ ترین ترس او، ترس از دنیای ناشناخته ای است که هیچ اطلاعی در موردش ندارد و مهم تر از همه بی تجربه بودن یکی از مشکلات شایع زنان در این زمینه است. زنان به این فکر می کنند که هنگام مواجه شدن با مشکلات سرمایه گذاری، هیچ راه حلی ندارند و ممکن است در شروع کار، با ناکامی مواجه شوند. اما مردان هم مانند شما فکر می کنند اما همانطور که گفتیم با کنترل ترس به دنبال راه هایی برای آرام کردن اوضاع به نفع خودشان هستند. باید قبل از هرچیز این نکته را در ذهنتان بپرورانید که اشتباه یک موضوع خیلی طبیعی در روند سرمایه گذاری است و اگر یک زن هستید هرگز با این دیدگاه وارد کار سرمایه گذاری نشوید که قرار است تجربه ای بدون شکست داشته باشید. شما در خلال اشتباهات تان تجربه به دست خواهید آورد. نگاهی به زندگی نامه و داستان موفقیت افراد موفق و مشهور دنیا بیندازید و از راه و روش آن ها در مقابله با مشکلات، استفاده کنید. مطمئن باشید با این کار و مرور ترس ها و ناکامی های این دسته از افراد ترس شما هم به تدریج محو خواهد شد.


گردآوری و تنظیم: گروه اجتماعی پرشین پرشیا

تپش :منبع

15 عاملی که باعث عدم پیشرفت و تیره روزی ملت ها می شود




پیشرفت و ترقی همه ملت ها جدا از نوع حکومت و ساختار سیاسی، رابطه مستقیمی به نوع فرهنگ، خصوصیات فردی و گروهی مردم دارد. وجود برخی خصایص منفی و نابهنجار در بین انسانها بطور غیر قابل انکاری میتواند در مسیر رشد و پیشرفت جوامع تاثیری شگرف برجای بگذارد. این ویژگی های منفی با نهادینه شدن در فرهنگ و زندگی روزانه موانع بزرگی بر سر راه تغییرات مثبت اجتماعی و سیاسی بر جای میگذارند. صفاتی که عمدتاً ارتباطی به نوع حکومت نداشته و معمولاً ریشه در تربیت، شخصیت و اعتقادات مردم دارد. در ادامه به مجموعه ای از این فاکتورها اشاره میکنیم:

1-دروغگویی
نبود صداقت در گفتار و کردار باعث بوجود آمدن حس بی اعتمادی بین انسانها در زمینه های مختلف مانند روابط خانوادگی، تجارت و سیاست میگردد. در چنین محیطی دیگر براحتی نمی توان به دیگران اعتماد کرد و نوعی حس نا امنی در جامعه شکل می گیرد. دروغ توسط افرادی سست عنصر و ضعیف گفته میشود که مایلند با طی کوتاه ترین مسیر به اهدافشان دست یابند.
 

2- ریا کاری
یکی نبودن ظاهر و باطن، آنچه که در درون میگذرد با آنچه که در بیرون اتفاق می افتند متفاوت است. خصیصه ای که بذر نفاق و دورنگی را در نهاد انسانها میکارد و محصولی جز ناامیدی و احساس عدم اطمینان در بر نخواهد داشت. فقدان خلوص نیت در انجام کارها و دو رویی چهره ای زشت از انسانها بر جای گذاشته و ارزش عمل انجام شده را بسیار کاهش خواهد داد. فاصله گرفتن از اهداف اصلی و کشیده شدن به سمت فرعیات از جمله پیامدهای این خصیصه است.
 

3- چاپلوسی
اشاعه فرهنگ چاپلوسی بخصوص در محیطهای کاری صدمات جبران ناپذیری به بخش اقتصاد و ساختار اداری کشورها وارد می آورد. انسانها باید بیاموزند بدون اغراق و صریح و با صداقت صحبت کنند ولو اینکه به ضررشان باشد. چرب زبانی صرفاً برای گرفتن امتیازات در هر زمینه ای امری نکوهیده است. هر فردی باید بتواند بدون واهمه به انتقادات سالم از دیگران بپردازد و مصالح را قربانی منافع خود نکند.
 

4- تنبلی
افراد تنبل انسانهای منفعل و بی تحرک هستند که چه در کارهای گروهی و چه فردی عامل بزرگی در کندی پیشرفت کارها محسوب میشوند. کسانی که در زندگی شخصی و شغلی خود از هر فرصتی برای کم کاری استفاده میکنند و این را نوعی زرنگی می پندارند باید بدانند که نتیجه منفی این عمل ابتدا گریبانگیر خودشان خواهد شد.
 

5- زیاده خواهی
قناعت و رضایت از داشته ها شرط اصلی رسیدن به خوشبختی است اما بسیاری هستند که هر چه دارند باز احساس کمبود میکنند و حرص و طمعی بی پایان برای جمع آوری مادیات در آنها موج میزند. آنها برای بدست آوردن از هیچ راهی چشمپوشی نمیکنند و اشتهای سیری ناپذیرشان باعث میشود تن به هرکاری بدهند حتی اگر به حق کشی و صدمات جدی به دیگران بینجامد. اگر هر کس به حق خود قانع باشد چه دنیای زیباتری خواهیم داشت.
 

6- حسادت
خاموش کردن شمع کسی هرگز باعث نخواهد شد شمع شما درخشانتر نور افشانی کند. حسادت یکی از ویرانگرترین خصیصه های انسانها است که هم خود رنج می برند و هم باعث رنج دیگران میشوند. فرد حسود خودش را در موقعیتی پایین تر از نفر مقابل می یابد و در خود احساس ضعف میکند و بجای رفع کاستی های خود شروع به ضربه زدن به او میکند. وسعت اثرات این خصیصه آنقدر بزرگ است که میتواند زندگی افراد را از هم بپاشاند.
 

7- تنگ نظری
اینکه کسی از موفقیت، شادی و داشته های دیگران ناراحت و از شکست و مشکلات و غم آنها خوشحال شود نوعی اختلال روانشناختی محسوب میگردد. افراد مبتلا کلاً نمی توانند تاب بیاورند که کسی به موقعیتی بهتر دست یابد و در این راه سعی می کنند سنگهای فراوانی بسمت وی پرتاب کنند. شاید در ظاهر خوشحال بنظر برسند ولی درونشان شعله های آتش فوران میکند. هدف اصلی زندگی انسانها کمک به هم نوع برای رسیدن به موفقیت آنها است و نه برعکس. بنابراین انسانهای تنگ نظر بر خلاف رودخانه پیشرفت حرکت میکنند و جریان آنرا کند می نمایند.
 

8- دنیا پرستی
مرگ به عنوان حقیقتی انکار ناپذیر جدا کننده انسان از این دنیا است. حقیقتی که همه انسانها به آن باور دارند ولی در هنگامه روزمرگی آنرا به دست فراموشی  میسپارند. آنقدر به دنیا و متعلقات آن چنگ میزنند که گویی جاودان زندگی خواهند کرد. احساس تعلق به دنیا و جاذبه های آن باعث میشود که بسیاری از ارزشهای دیگر نادیده گرفته شوند و هدف تنها ارضای هوای نفس و رسیدن به خواسته های بی اهمیت گردد. آنها به زندگی دو روزه دنیا دل خوش میکنند و با قدرت و مادیات خود را سرگرم میکنند. اینجاست که هوای لجام گسیخته نفس فرمان انجام انواع و اقسام ظلمها، بدرفتاریها، سوء استفاده ها و بی عدالتی ها را صادر میکند.
 

9- ساده لوحی
جامعه ای که مردمانش انسانهای ساده لوح و زودباور باشند بسیار آسیب پذیر و متزلزل خواهد شد. مانند یک کشتی که امواج، مسیر آنرا تعیین میکنند به هر سمتی کشیده میشود مگر اینکه خود را به بادبان آگاهی و تفکر مجهز نماید. انسانها میتوانند از زودباوری دیگران به راحتی برای رسیدن به اهداف خود استفاده کنند. هیچ حرفی را بدون تعقل و منطق نباید پذیرفت و همیشه انگیزهایی که در ورای بیان برخی سخنان مخفی شده است را باید مد نظر قرار داد. کلاهبرداران نه به دلیل هوش و ذکاوتشان، بلکه به دلیل ساده لوحی و زود باوری مردم از آنها سوء استفاده میکنند.
 

10- خود خواهی
شرط اصلی و عمده هموار شدن مسیر پیشرفت و رفع همه مشکلات این است که "خود خواهی" را به سمت "دیگر خواهی" سوق دهیم. شاید اغراق نباشد اگر بگوییم بسیاری از معضلات و ناهنجاری های رفتاری مردم ریشه در این خصیصه دارد.  وقتی منفعت شخصی بر منفعت همگانی ارجحیت پیدا کند شاهد آن خواهیم بود که بی قانونی، هرج و مرج، مشاجرات و ناامنی رشد چشمگیری پیدا میکند.
 

11- تجمل گرایی
مصرفی شدن جوامع عامل اصلی کاهش رشد اقتصادی و افزایش بدهی ها، فشارهای مالی و استرس است. این می تواند زنگ خطری برای آینده یک جامعه محسوب گردد. مردمی که بر اثر جابجا شدن ارزشهای فرهنگی با سرعتی سرسام آور به سمت تجمل گرایی و مصرفی شدن پیش می روند، در حقیقت منابع مالی خود را در اختیار بازارهای فرصت طلب قرار میدهند که این خود فشارهای همه جانبه ای را از لحاظ مالی و روحی به افراد وارد خواهد آورد. امروزه می بینیم که مردم برای چشم و هم چشمی و خریدن اتومبیل لوکس تر، گوشی موبایل پیشرفته تر، اسباب زندگی گرانتر، لباسهای مارک دار و غیره در رقابتی تنگاتنگ با هم قرار گرفته اند. تجمل گرایی به هر قیمتی: وام، شغل دوم و سوم، استقراض، استرس و ....
 

12- ثروت اندوزی
ثروت اندوزی و انباشتگی ثروت بطور غیر متعارف و وسواسگونه افراد میتواند ضرری جبران ناپذیر به بدنه کل جامعه وارد کند. جمع شدن بخش وسیعی از ثروت در درست افرادی معدود، امکان دسترسی سایرین را به این منابع غیر ممکن میکند. انسانها باید به این درک برسند که ثروت نه برای انباشتگی بلکه ابزاری است برای تحریک سیستم اقتصادی و تولید یک کشور. ثروت اندوزان معمولا کسانی هستند که خود به ندرت از ثروتشان استفاده میکنند و فقط حرص جمع آوری آنرا می زنند.
 

13- فریبکاری
آیا میتوان تصور کرد ملتی را که در آن مردمش در روابط عاشقانه، تجارت، سیاست و مراوداتشان از انواع و اقسام مکرها، حیله ها، خیانتها و فریبکاریها استفاده کنند اما در عین حال مسیر پیشرفت را بپیمایند؟!
 

14- شخصیت پرستی
شخصیت پرستی را می توان در جوامع امروزی برای بت کردن افراد و ایجاد شخصیتی بی بدیل، افسانه ای و قابل پرستش در عرصه های مختلف مانند ورزش، سینما و سیاست به وضوح مشاهده کرد. آفت شخصیت پرستی باعث میشود که مردم چهره ای قهرمان از فرد مورد نظرشان مجسم کنند که هیچ ایراد و انتقادی به وی وارد نیست. در حالت کلی همه انسانها ممکن است اشتباه کنند و آگاه ترین افراد میتوانند تصمیمات اشتباه بگیرند و این یعنی "انسان بودن."
 

15- خرافه پرستی
شاید از ابتدای خلقت بشر، خرافات و عقاید بی اساس یکی از عواملی بوده که تا به امروز در دنیای تکنولوژی و صنعت هنوز گریبانگیر بسیاری از افراد است. عقایدی که نسل به نسل و بدون هیچ پشتوانه علمی، دینی و منطقی منتقل شده و سبب گردیده مشکلات و گرفتاری های زیادی برای نوع بشر بوجود آید.
 

در انتها باید گفت که کلیه عوامل فوق قابل اصلاح می باشند. برخی از آنها ممکن است بصورت غریزی و غیر ارادی در انسانها وجود داشته باشند و نمی توان از کسی که با آن مبتلا است خرده گرفت ولی زمانی باید به انتقاد پرداخت که شخص مبتلا هیچ تلاشی برای رفع آنها انجام ندهد. مسلماً نمیتوان انتظار داشت که جامعه ای وجود داشته باشد که مردمانش خالی از این خصوصیات باشند اما میتوان با به حداقل رساندنشان راه را برای پیشرفت و رسیدن به جامعه ای سالم هموار کرد. در این میان باید اذعان داشت که تنها راه حل، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی مداوم و همه گیر به آحاد مردم می باشد.


گردآوری و تنظیم: گروه اجتماعی پرشین پرشیا

پرتال مردمان :منبع

ده سوپراستار سینما که زودهنگام از دنیا رفتند



مرگ برای همه انسان های زمین اتفاقی دردناک و سخت است. این در حالی است که بسیاری از مرگ ها به واسطه شهرت چهره ای که می میرد، بیش از سایرین مورد توجه قرار می گیرد. حال اگر این چهره ها عنوان هنرمند بودن را نیز یدک می کشند، می تواند از نظر رسانه ای بازتاب فزون تری پیدا می کنند.

بازیگران سینما در هالیوود به واسطه عدم برخورداری از زندگی سالمی که در انتظار اغلب ایشان است حاشیه های زیاد دارد و گاهی این حاشیه ها آن قدر زیاد می شود که می تواند دردسرهای زیادی را برای ایشان فراهم سازد و حتی منجر به مرگ ایشان شود.

در این فهرست نگاهی داریم به دردناک ترین مرگ های بازیگران سینما، چه آن هایی که ناخواسته به مرگ سلام کردند چه آن هایی که آگاهانه قدم در مسیر بی بازگشت گذاشتند.

۱- جیمز دین: شاید لقب شورشی برای "جیمز دین" که در سال های دهه هفتاد نماد طغیان و نافرمانی در برابر قراردادهای جاری دنیای غرب بود، بهترین گزینه موجود باشد. جوانی که از یک مرزعه به هالیوود رسید و در سن ۲۴ سالگی در اثر یک حادثه تصادف رانندگی در گذشت. بسیاری معتقدند در صورتی که مجال ادامه زندگی را داشت می توانست بازیگر نخست دو دهه پیش روی زندگیش باشد.
 
۲- ناتالی وود: هنگامی که دو سال پیش پرونده مرگ ناتالی وود پس از ۴ دهه گشوده شد، نشان می دهد که این معما همچنان از سوی مردم مورد سوال و قابل توجه است. وی بر اساس ادعای پلیس به دلیل مصرف بسیار زیاد نوشیدنی های الکلی در سن ۴۳ سالگی درگذشت. وود در ۴۳ اثر سینمایی و تلویزیونی بازی کرد و همچنان از نمونه های موفق بازیگری کلاسیک محسوب می شود.
 

۳- بروس لی: قطعا یکی از تراژیک ترین مرگ های سینمایی را بروس لی بازیگر شهیر فیلم های رزمی سینما داشته است. مرگی که سال ها حتی در لطایف عامه مردم به عنوان یکی از معماهای بزرگ تاریخ سینما در آمد... به هر حال بروس لی در ۳۲ سالگی و در اوج شهرت به شکلی تراژیکی درگذشت.
 

۴- براندن لی: اما مرگ لی های سینما تنها محدود به بروس جوان نبود. فرزند وی نیز دقیقا به شکل مرگ پدرش درگذشت. وی در سن ۲۸ سالگی و باز هم پس از ورود به هالیوود در صحنه ای مورد اصابت گلوله قرار گرفت و البته پلیس معتقد بود که این بار این شلیک تصادفی نبوده و البته قاتل را هم دستگیر کرد.
 

۵- جودی گارلند: بازیگری که همه ما او را با فیلم "جادوگر شهر از" به یاد می آوریم در دسته بازیگرانی است که به دلیل عدم توجه به اخلاق در دهه پنجم زندگیش وارد فضای سیاهی شد. وی که از برجسته ترین بازیگران دروان خود به شمار می آمد سرانجام در ۴۳ سالگی به دلیل مصرف زیاد در مواد مخدر درگذشت.
 

۶ -مرلین مونرو: خب باید از مرلین مونرو که سال گذشته داستان زندگیش از نامزدهای اسکار بود هم یادی کنیم که او هم در اوج شهرت و موفقیت در دنیای هالیوود به دلیل ناهنجاری روانی که دچارش شده بود و ناکامی های متعدد در زندگی شخصی خود به دلیل مصرف زیاد مواد مخدر تمام کرد.
 

۷- شارون تیت: بازیگر که در دهه ۶۰ میلادی در فیلم های پر فروش بازی می کرد و از مهم ترین آن ها می توان به قاتل خون آشامان اشاره کرد از بخت بد خود به دلیل ساخت فیلم " بچه رزمری " که همسرش یعنی "رومن پولانسکی" ساخته بود توسط گروهی شیطان پرست به همراه فرزندی که باردار بود و خواهرش تکه تکه شد.
 

۸- پت دویل: این بازیگر پس از کسب موفقیت های بسیار برای بازی در سریال های تلویزیونی و چند اثر سینمایی به دلیل افسردگی عمیق و مصرف بیش از حد داروهای روان گردان در سن ۲۸ سالگی با شلیک با گلوله به مغز خود به زندگیش پایان داد.
 

۹- پاتریک سوایزی: بازیگر فیلم روح که در دهه ۹۰ برای خود شهرت بسیاری را به راه انداخته بود، در سن ۵۷ سالگی در نبردی طولانی با سرطان و در حالی که بسیاری از هوادارانش امیدوار به پیروزی وی دربرابر این بیماری بودند، سرانجام مغلوب شد. بازی وی در فیلم روح و نقشی که در این فیلم داشت به پررنگ شدن اندوه ناشی از مرگش افزوده بود.
 

۱۰- هیث لجر: شاید این مرگ تراژیک ترین مرگ باشد که تاثیر منفی خشن ترین نقش های تاریخ سینما بر بازیگری که آن را ایفا کرده وی ار در اوج موفقیت به سمت استفاده از مواد مخدر بکشاند و در ۲۸ سالگی جانش را بگیرد. جسد بی جان لجر را در آپارتمانش و در تنهایی مطلق وی و مدت ها پس از مرگش یافتند.

گردآوری و تنظیم:گروه فرهنگ و هنر پرشین پرشیا

آتی بان :منبع