شرافــــت ، خمیر مایه اصلی برای شکوفایی ذهن و خردورزی انسان در راستای هرگونه هدف انسانی و بشردوستانه است و تنها ارزش والای انسانیست که برای فروختن آن هرگز ناگزیر نمیشویم ، مگر انسان نباشیم .
در طول مدتی که به جبر روزگار وارد دنیایی شدم که لاجرم برای دفاع از ارزشها و عقاید خودم و بخش عظیمی از هم میهنانم که هرگز کسی صدایشان را نمیشنود و و از بسیاری از وقایع روزگار که برای قشر نیمه مرفه جامعه به امری عادی تبدیل شده است بی اطلاع هستند دست به قلم بردم و عقاید و افکار (معمولا انتقاد آمیز) خود را در قالبها و محیطهای گوناگون دنیای مجازی منعکس نمودم همواره بر این اصل تاکید داشته ام :
برای موجودی به نام انسان که مدعی آزادی خواهی هم باشد شرافت و انسانیت بسیار مقدمتــــــر از دیانــــــت و سیاســــــــت اوست.
و درصورت فقدان و یا نقصان بیش از حد موارد فوق ، نمیتوان برای دیانت و سیاستش و انتقاد ها و ادعاهاییی که در آن راستا بکند پشیزی ارزش قائل شد حال میخواهد بیسوادی بیابان نشین باشد یا مدرک گرفته ای از هاروارد و یا کمبریج و یا دانشگاههای پول بیار مدرک ببر باشدزیرا تا به حال کسی نتوانسته بدون استفاده از روغن ( نباتی یا حیوانی ) از تخم مرغ نیمرو بسازد و اگر ساخته ،هم تخم مرغ را سوزانده و هم ظرفش را خراب کرده و خودش را مضحکه سایرین نموده است .
صرف نظر از دوستان عزیزی که همواره لطف داشته اند و تعریفی در مورد شرافت از بنده طلب نکرده اند ، برخی از دوستان اندیشمند دیگر که معمولا برای رد با تایید هراندیشه و طرز فکری دنبال دلایل معقول و خردمندانه میباشند ،در مورد شرافت سوال کردند که هر چه تلاش کردم بتوانم باور شخصی خودم را خلاصه و بی حاشیه بیان کنم ، دیدم کمتر از پنج صفحه نمیشود . لذا با مطالعه سایرمتونی که در این خصوص وجود داشت ، متن زیر را که اجماعی ازبسیاری خطوط فکری هم راستا میباشد ، به عنوان بهترین ،معقولترین و منطقی ترین تعریف شرافت پذیرفته و اراده می نمایم . و از آنجا که معتقدم سعادت مردم یک جامعه در گرو سربلندی و شرافتمندی فرد فرد اعضای آن است ، از درگاه ایزد منان خواستارم همه باورمندان به این نوع شرافتمندی را بیش از پیش یاری کرده و مخالفان احتمالی آن را نیز از گمراهی رها و به راه راست هدایت نماید.
شرافت چیست و چگونه می توانیم یک زندگی شرافتمندانه داشته باشیم ؟
معنی لغوی شرف:بالارفتن، بلندشدن و استوار گشتن است، برترین و افتخار پیدا کردن در زندگی نیز معنی شرف گفته شده است.
شرافت انسان به این است که خود را آن گونه که هست بشناسد و اطلاع کامل از ابعاد انسانی و حیوانی خود به دست آورد، آن گاه جهانی را که در آن زندگی میکند و خداوندی را که مبدأ و خالق این جهان است بشناسد و هدف ازخلقت خود را در این جهان تشخیص داده با تمام توان و نیروی خود به سوی آن رهسپار گردد، اگر خداوند هستی رابرای انسان خلق کرده است، اما انسان را برای خود خلق کرده و شرافت انسان به این است که خالق خود را خوببشناسد و با تمام وجود بندگی او را بنماید و خود را به کمتر از بهای خود نفروشد، انسان ابعاد حیوانی دارد که برایادامه زندگی باید در حد طبیعی از آنها استفاده نماید (بخورد، بیاشامد، استراحت کند، تشکیل خانواده دهد و برایاداره آن کار نماید و...) اما انسان فقط این نیست، بلکه ابعاد دیگری نیز دارد که جنبه ملکوتی معنویت انسان نامیدهمیشود، آن جنبه را نیز لازم است تأمین نماییم و همه تمایلات و شرافت انسان نیز در رشد جنبه ملکوتی به دستمیآید، رسیدن به قله کمالات معنوی و شرافت حقیقی نیاز به دو بال علم و عمل دارد، علم به حقایق هستی وسنتهای الهی (شناخت حقیقت خود و جهان و خدا و عمل بر طبق خواست خدا،
انسان با این دو بال به تدریج رشد نموده از جای خود بلند میشود سپس بالا میرود و استوار میگردد، اینهمان شرافت حقیقی انسان است که با به دست آوردن آن در لحظه مرگ نگرانی نخواهید داشت و در آخرت باسربلندی و افتخار محشور خواهید شد. انشاءاللّه
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
توضیحات تکمیلی برای رفع ابهام و بهانه های احتمالی :
خدا در اصل ، میزان وجدان ، شعور و شرافت آدمهاست . نه نوکر حلقه به گوشی که اون بالا نشسته باشه تا بیاد تاوان سهل انگاری ها ، بی وجدانی ها ، بی شرافتی ها ،خودخواهی ها و مسامحه کاریهای بندگانشو پس یده. ونه معشوقه ای که عاشقانش، به زور ترس وحشت از عقوبت الهی و یا حرص و طمع برای لذتهای دنیوی عاشقش باشند . و نه ناخدای آن کشتی، که مسافرانش از همه اطاعت کنند ، به جز خود ناخدا.
. البته یک زمانی گفته میشده است وجدان ، تنها محکمه ایست که احتیاجی به قاضی ندارد .
اما آیا به راستی در بسیاری از ما ، چیزی به نام وجدان باقی مانده است ؟؟؟؟
به هر حال میزان وجدان محوری و بی وجدانی انسانها ، با میزان شرافت و انسانبتشان کاملا نسبت مستقیم دارد.
به هر حال میزان وجدان محوری و بی وجدانی انسانها ، با میزان شرافت و انسانبتشان کاملا نسبت مستقیم دارد.
پاینده و جاویـــــد ایران
Good to be free
Marshal.Rainbow
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر